29 mai 2009

Les Sables d'Olonne

"Herregud så sinnsykt fin båt vi har kjøpt!" Vi sier det i munnen på hverandre på bryggen, i varmen, i solen, i Les Sables d'Olonne, i Frankrike! Tenk at vi endelig er her!













Etter 240 mil non-stop i mammas knøttlille Opel Agila, er vi på den franske atlanterhavskysten og her er jammen flott! Vi har jo sett bilder på båten men det er helt sinnsykt kult å se den i virkeligheten, og så stor den er, ojojoj hvordan skal vi klare å seile dette slagskip hele veien hjem til Svalbard?














Solen steker og livet leker. Vi bader og koser oss mens Hans Lange og Bosse Lennström på Lange Maritime AS går gjennom båten i detalj. Utrolig kjekt siden disse er to meget flinke karer. De finner noen småting og folk fra verftet fikser dette på dagen. Vi handler og planlegger og fikser litt selv ombord. Bl.a. monterer vi rader og kartplotter, sikkerhetsutstyr og annet. Hans tar oss med på prøvetur og lærer oss båten. Vi får også et veldig interessant besøk på verftet. På kveldene spiser vi godt i de koselige resturangene. Les Sables er et fantastisk hyggelig sted!

Bo, Linn og Toomas kommer ner med flyg og hjelper til med pakking og fiks. Tiden går og arbeidsbyrden virker bare tyngre og tyngre, men så, etter noen harde siste døgn er alt på stell. Tor Henrik har også reist ned fra Stavanger og med mat, øl og mannskap ombord er vi nå rede at kasta loss og sette kursen nordover i Biscaya bukten.

Ingen kommentarer: