08 april 2012

Flere gjester og Barbuda

Når vi først var 6 ombord var det jo ikke noe problem å presse inn 2 til. Eriks søster Linn med kompis Carro kom på besøk. Vi hentet de opp med jolla midt i natta i en avsidesliggende bygd. Det var koselig ombord med 8 stykker, men det varte bare i 2 netter da Hilde o Co dessverre måte reise hjem til Kanada igjen.




Vi 4 seilte sammen med Fredrik og "Habibi" til Barbuda, søsterøya til Antigua. Sammen danner de, som det står på nummerskiltene på bilene: "Land of Sea and Sun" og det er jammen ikke langt unna sannheten. Barbuda er helt flatt og omgitt av flotte sandtrender, korallrev og i nordøst er det et stort mangroveområde med en stor koloni av Fregattfugl. Det bor ca 1500 innebyggere på øya, som alle stammer fra kun 6 forskjellige slekter. Folk her er supertrivelige og avslappede og vi storkoste oss.



Etter besøket dro vi sørover igjen. Vi seilte ned langs sørkysten av Antigua, besøkte English Harbor og Nelsons Dockyard, snorklet med bla. skildpadder og eagle rays og hygget oss. Langs østkysten la vi oss like innenfor et rev som enda barriere mellom oss og atlanteren. Seilingen gikk delvis over grunnområder og da er det helt konge å henge bak båten med snorkel og dykkermaske. Vi fant også Fantomets "feriegrotte"...






































Ingen kommentarer: