10 juli 2011

Fulmar flyr sørover

Avreise hadde vi satt til kvelden søndag den 3. Kl 23.30 var vi nesten ferdige med pakking. Da hadde vi flyttet ut ur naustet, pakket alt vi eier ombord Fulmar eller i en liten lagerlokal i Nybyen, satt vekk bil og scooter (som er til salgs hvis noen er interessert!) ordnet med papirer, vaksinasjoner, reiseapotek (stort takk til Borghild på apotek spitsbergen og Søren på sykehuset for god hjelp med dette). Alt dette på 5 dager. Så vi var noe slitne og været var ikke akkurat fantastisk. I tillegg kom Brita opp med nattflyet så da bestemte vi oss for en sosial kveld og en god natts søvn og satte avreise til mandag formiddag.



Kl 12 kastet vi tampene og gikk ut Isfjorden i strålende solsken. Tusen takk for hyggelig avskjed ved kaia!

Turen sørover var nå påbegynt. Værmeldingen så lovende ut og vi satte kursen for Eholmen. Vi skulle innom Tommy med litt ting og tang. Ved Isfjord Radio fikk vi fin vind og seilte sørover langs Nordenskiøldkysten i 6-7 knop. Vinden løyet noe så vi bestemte oss for å prøve vårt nye Parasailor. Det sa bara poff! så sto seilet som støpt. Det har etterhvert blitt mange sjømil med dette superseil.








Vi ankom Eholmen tidlig tirsdag morgen, la oss for anker og ble vekket av Tommy om morgenen. Han fikk sitt og vi fikk fersk storkobbe, helt konge siden vi glemt kjøttet vårt i Longyearbyen. Vi tok en tur på land og gikk så ut Bellsund ved lunsjtid i liten kuling. Vi fik etterhvert vinden fra siden og senere på kvelden sløret vi sørover mot Bjørnøya. Det lå mye is utenfor Torellbukta og videre sørvest om sørkapp. Men ikke noe problem.





Turen sørover mot Tromsø tok ca totalt 5 døgn og vi hadde medvind stort sett hele veien avbrutt av 12 timer stiltje sør for bjørnøya. Vi så utrolig masse hval, mest finhval og nieser, men også knølhval som hoppet. Lørdag morgen ankom vi Tromsø i fantastisk sommervær og Martin kom på besøk. På ettermiddagen møtte vi opp Inge og S/Y Fremdrift. For en fartøy! Hyggelig kveld med hygelige folk og god mat. Tusen takk til skipper og mannskap på Fremdrift for en trivelig aften.






Nå er første ettappe gjort unna og vi starter på neste del av reisen, Norskekysten.

1 kommentar:

Helle Karine sa...

God tur begge to og takk til to supre kollegaer. klem fra Helle i Pyreneene :-)