27 mars 2012

Guadeloupe og Les Saints

Fra Dominica seilte vi nordover til Les Saints, de sørligste øyene som tilhører Guadeloupe. Les Saints er som et litet stykke Bretagne i Karibia. Det har ikke vært noen platasjer på øya så det ble aldri importert slaver hit. Alle mennesker som bor her stammer fra jorbrukere og fiskere og fremforalt fisket har en sterk tradisjon. Idag er det turisme som er hovednæringa. Det går hurtigbåt til Guadeloupe daglig og det er mye badegjester som besøker øyene hver dag. Men om kveldene er det roligere.









Det er mer høns enn folk på gatene og det går getter overallt. En kan gå turer på øya, bade, dykke eller besøke det gamle fortet som ligger på en kulle over byen. Rett og slett veldig koselig her.










Vi dro videre til hovedøya for å kanskje løfte Fulmar på land og legge på nytt bunnstoff osv. Men i det Marina Bas en Fort, som kanskje er det største båt-senteret i Karibia, var det ca 2 ukers ventetid. Vi overnattet og oppdaget at laderen/inverten var ødelagd. Vi har ikke vært på landstrøm på flere uker og aner ikke hvordan dette kan ha skjedd. Uansett, vi dro videre. Det går en kanal gjennom de to hovedøyene; Riviere Salée. Det er en trang mangrovekanal og 3 bruer blokkerer leia. De åpnes kun nattetid så det ble en tidlig start på oss. Stilig å gå gjennom mangroven i mørkeret og høre på lyden av fugler og anndre dyr. Sola gikk opp da vi navigerte gjennom sandbankene på nordsiden og vi fikk en flot seildag opp til Antigua. En gjeng delfiner slo følge med oss en god stund og like før Antigua så vi hval som hoppet gjentatte ganger. Ankom Freeman Bay ved English Harbor om ettermiddagen.

Ingen kommentarer: