23 juni 2012

Fra Galicien til Irland

Vi ble lenger enn planlagt i A Coruña. Lavtrykk på lavtrykk dro inn over Biscaya og det blåste friskt selv inne i havna. Men det gjorde ikke så mye. A Coruña er en veldig koselig by og vi tilbrakte mye tid på de lokale restaurantene i den gamle bydelen. Det ble også tid til å fikse litt med Fulmar. Ny VHF-antenne skulle moteres og koplinger loddes. Et ferskvannsrør måtte skiftes og så er det jo alltid et eller annet på "fiks-listen".
Lodding i 10m/s vind...
Da været ikke så ut å bli bedre på noen dager leide vi bil og dro inn over Galicien mot Asturien og gikk på fjellur. Veldig flott område og utrolig godt å få strekke litt på benen. En måned med seiling på åpent hav hjelper ikke akkurat på formen. 


Endelig på vei nordover igjen

Endelig ble det bedring i været og vi kunne sette kursen over Biscaya mot Irskesjøen. Første døgnet hadde vi fine forhold men etterhvert minket vinden og vi måtte ty til jerngenoan. På det tredje døgnet ankom vi Isle of Scilly ca 20nm vest for Lands End, Englands SV-ende. En nydelig skjærgård som vi utforsket i kveldssolen.     
St Mary Sound, Isle of Scilly
Videre opp St George's Channel mot Irskesjøen gikk været fra varmt og tørt til kaldt og vått. Vi fikk mye regn og vind og det var godt å ankomme Dublin etter 5 døgn på sjøen. Vi gikk til Dun Lagoghaire marina som vi besøkte tre år tidligere. Dyrt, men bra. Veldig godt å ankomme Irland! Det er som å komme hjem. Nå gjenstår det bare inomskjærs seiling (untatt Nordsjøen og Barentshavet) og så er det ikke mer enn skarve 2500nm igjen til Svalbard.



Brigantin ved Hugh Town
Søndagsregatta i Dublin Bay
Fine formasjoner på Isle of Scilly

Ingen kommentarer: