10 oktober 2011

En smak av Atlanteren

Vi sitter i skyggen i havna i Porto Santo: 33N, 16W. Sola skinner og det er deilig varmt. Havet er grønnblått, krystallklart og ca +23C varmt. Vi ankom den lille øya Lørdag førmiddag etter ca 3,5 døgn og 500 sjømil fra Portugal. Seilasen var kjempefin. Vi startet fra Peniche med lett medvind og fløy Parasailorn. Etter et døgn løyet vinden noe og vi berget seil, badet og fisket. Det er rart å svømme rundt båten når en har 5000m vann under seg. Ca 22 grader i vannet og helt krysstallklart. Vi fanga vår første tunfisk, en Golden Tuna, som vi ovnsbakte. Det går helt fint å fiske i ca 5-6 knop, men raskere enn det så har ikke vi hatt noe fiskelykke!

Siden vi stort sett hadde vinden i hekken det første døgnet og at det var litt lite vind for at vinmølla kunne lade tilstrekkelig måtte vi starte motoren for å lade batterier 2 ganger under seilasen. Begge gangene fikk vi besøk av hval og delfiner. Delfiner er alltid god underholdning og kommer ganske ofte og leker seg langs skrogsida. Det er mer uvanlig at hval gjør det samme - kanskje heldigvis for det. Men ved et tilfelle hadde vi en type hval på lengde med båten som oppførte seg nesten som en delfin. Vi hadde da ca 7 knop fart og denne hvalen hadde ingen problem med å innhente oss og passere oss. Så ut som han "surfa" i bølgetoppene bak båten før den for forbi oss i full fart. Helt utrolig opplevelse!
















Etter litt tok vinden seg opp igjen og vi seilte i mellom 22-30 knops vind de neste dagene til Porto Santo. Bortsett fra at det var noe urolig sjø så var det en behagelig seilas. Vinmølla fungerer som den skal, og klarte det siste døgnet å utligne strømforbruket vårt. Så langt står vi stort sett ved roret og bruker autopiloten mest ved behov. Fordelen med dette er at vi får se mye hval og delfin. I tillegg på denne etappa av turen så vi flere skilpadder. Vi ankom Porto Santo på formiddagen. Ei øy med nesten ingen trær og noen spisse fjell. Kunne få visse assosiasjoner til hjemmehavna vår!


Ingen kommentarer: