17 oktober 2011

Madeira

Madeira Grande er den største øya i øygruppen Madeira. Vi seilte hit torsdag og siden havna i hovedstaden Funchal var full av Mini Transatbåter, la vi oss for anker i Baia da Abra på sørøstkysten. Da vi skulle bade oppdaget vi at vår fantastiske ankring lå rett oppå reviret til en familie med Trigger Fish. For noen hissigpropper! Vi fikk jammen ikke duppet stortåa før de var der og prøvde og bite oss.

Maderia er flott. Her er høye og bratte fjell og utrulig grønt. Det vokser blomster, busker og trær overalt. Øya er kjent bla for sine levador - vannkanaler som er konstruert i fjellsidene for å transportere vann fra sjøer og reservoarer i fjellene til platasjer etc. Dette nettverk med levador er populære turveier. Noen er breie og solide og andre små og eksponerte. En må nok nesten ha vært her og sett disse for å skjønne hvilket vanvittig strev det må ha vært å konstruert dem. Mange mennskeliv gikk også tapt i prosessen.

Vi har også vært oppe på de høyeste toppene som er knyttet sammen av turstier, bokstavlig talt hogget ut av fjellsidene. Området som utgjør hjertet av øya er meget bratt og kupert og er kjempeflott. Landskapet er villt og hadde ikke fjellene vært så løse ville det kunne ha vært et virkelig flott klatreområde.


Ellers er øya veldig turistifisert på godt og vont. Her i havna spiller trubadurer klassiker natten lang til blanded fornøyelse for besetningen på Fulmar. I morgen setter vi kursen for Tenerife, ca 2-3 dager unna. Har vært topp å komme hit men nå er vi klare for havet igjen.

Ingen kommentarer: