29 desember 2011

God Jul ønsker vi fra Kapp Verde

Så da ble det julaften i land likevel. Afrikansk jul - eller rettere sagt jul på afrikansk jord!






















Etter å ha jobbet med motoren i noen dager og fått god hjelp av en lokal mekaniker og sønnen hans, fant vi ut hva som var galt med motoren. Skjeive veivstaker. Vi hadde en mistanke om dette og selv om det er alvorlig, ser det ut til at veivakselen ikke er skadd! Når det først går galt er er det jo viktig å være takknemlig for det som er positivt i allefall. Etter å ha bestilt deler fra Volvo Penta tok vi julefeire og krysser fingra for at DHL fikser delene hit innen rimelig tid!






















Vi ryddet og vasket Fulmar, tok den årlige dusjen og fant frem finstasen. Vår julefeiring bestod i julefrokost på byen etterfulgt av lussekattbaking ombord. Kl 16 var vi invitert til Pia og Stefan på "Shaddock", en svensk seilbåt. Vi var 8 som feiret jul i lag. I tillegg til oss og Shaddock var det Pia og PG fra "Svea" og Filippa og Martin fra "Orkestern". Etter å ha spist julemat og drukket snaps m.m. ombord Shaddock, flyttet vi over til Svea hvor julbordet fortsatte med masse god mat og drikke til seint på natt. En meget hyggelig og litt annerledes julefeiring!













Våre venner Graeme og Chris på "Toots", en Ovni 395 har også vært her...og dratt igjen. Vi blei invitert ombord på en fantastisk tunfiskmiddag. De hadde en 3.besetning, Brian. Vi blir ikke veldig overrasket om han dukker opp for å kjøre 3-dagers hundetur til båten i isen. Ikke mer enn forventet venter vi fortsatt på deler. Dagene går med til fotturer i fjellene rundt Mindelo, kafébesøk, lese bøker og holde unna frustrasjonen over at vi har fått vann i motoren. Nå venter nyttårsfeiring. Vi planlegger å reise over til naboøya Santo Antão et par dager.









Er det noen som lurer på hva den lurvete firbeinte kar'n på ene bildet gjør der, så er det bare slik at den er en noe mer lurvete og mindre lokal versjon av bikkja vår Pirat - som er hjemme hos Liv i Longyearbyen!


Vi ønsker dere alle vel overstått julefeiring og et riktigt godt nyttår!

1 kommentar:

Magnus sa...

Godt nytt år til dere! Håper reperasjonen går smertefritt. God vind over!