26 januar 2012

"Bonusuker" på Kapp Verde

Klokken er 23 og jeg sitter ved PC'n ved kartbordet og prøver å holde meg våken til det søvende duret fra motoren. Yes, helt riktig, motoren durer...igjen. Å få tilsendt deler hit til Mindelo var ikke så enkelt som noen her nede gjerne ville ha det til. Det er en lang og kjedelig historie og dere skal få slippe høre den. Uansett, delene kom hit mandag og igår skrudde vi sammen motoren og idag har vi kjørt inn de nye delene. I morra skal vi etterdra, montere eksosventil og div. annet som må gjøres for at dette med å få vann i motoren ikke gjentar seg.




Vi har nå snart vært her i 6 uker, dvs 5 bonusuker - ikke værst! Lurer på om vi nå døpe om turen vår fra "Rundt-på-jorden-seiling" til "Maintenance Around the World" (høres jo litt tøffere ut på engelsk). Selv om vi ikke kan seile rundt så mye bland øyerne her som vi kunne ønske, er vi heller ikke helt fast her i marinaen. Det har skjedd mye siden vi oppdaterte bloggen sist.



Etter nyttår ble det plutselig ganske stille her da mange båter dro vestover. Vi følte oss nesten litt forlatt en stunn. Men så droppet den ene etter den andre kjente båten opp: "Chesnock" med Karsten og Imbi, "Noatun" med Håkan og Birgitta - som vi så å si har seil i lag med helt fra La Coruña - Einar og Lisa (vet ikke hva båten heter) som har vært på seiltur siden -84 og såklart "Habibi" med Fredrik som vært her like lenge som oss. Og noen nye: "ReLax" med Karolin og Ola - Bodøfolk fra Norrtälje på langtur iselvbygget båt, "Jemima'" med Fredrik, Anna og Niklas og "Lady Lostris" med Kit.



Det er utrulig mye svensker på tur. Her nede trur jeg nesten kun det er franskmennene som er flere. Det droppet faktisk inn to nye svenske båter idag; "Tua Tua" og "Catalina". Hvor er normennene?







Været har til tider vært nok så grått og trist med mye vind. Støvet fra Sahara legger seg overalt. Riggen ser ut som den er malt brun. Men, sola har også vært fremme. Vi har dratt på tur over øya, badet, snorklet, løpt, trent Mindelo style - litt som utendørs fengselsgym fra amerikanske actinfilmer - hygget oss, spist godt, drukket godt, fått hodepine, seilt litt og endelig fått fart på motoren.














Krysser fingrene for at alt går i orden i morra. Da venter det store blå på oss. Gleder oss som barn til julaften. På fredag drar vi! ...tror vi :)




1 kommentar:

Anonym sa...

Tipper normennene alt har seilt over:) Go knall at motor er på stell igjen, lykke til og Godspeed!
Stranda IL