22 september 2011

Vi går mot syden!





Vi la ut fra Les Sables i sol og en fin NV vind. Vi krysset vestover i 10m/s og litt rotete sjø og skipperen trengte et par timer for å sette sjøbein. Mens Sol, like urokkelig sjøsterk som vanlig, tok seg av matlaging sto undertegnet ved roret. Vinder dreide etterhvert og løyet noen timer før den tok seg opp og lå superstabilt i hekken de neste 2 døgnene. For en fantastisk seilas. Sol, forholdsvis varmt, masse delfiner og hval (bla. finhval på nært hold) og en deilig vestlig dønning på kanskje opp til 5m bølgehøyde men 100-150m mellom bølgetoppene, så en bare merker at horisonten blir nærmere eller lenger unna.










Siden vinden var så bra droppen vi Gijon ca midtveis og styrte rett mot La Coruna på "NV-hjørnet" av Spania isteden. Turen ble nå et døgn lenger og vi fikk litt friskere vinder det siste døgnet. Mye fiskebåter og fartøy siste natta på tur in mot den spanske nordkysten, av og til vanskelig å følge med på disse da de ofte skifter kurs og forsvinner ur sikt i dønningen.










Vi ankom La Coruna torsdag ettermiddag med frisk vind i hekken som løyet inne i byen hvor sola også viste seg. Bra by, en ligger i hamna helt inne i gamlebyen. Kulest av alt var at her lå plutselig andre langturseilere. Vi har jo nesten ikke sett til noen andre båter som skal sørover og av og til føler vi at vi ligger allene i forlatte småbåthavner som nærmest stengt for vinteren. Bla. møtte vi en norsk familie på "Perle" en HR36 og to svenska par på hhv. "Noatun" en Långedrag 44 og "Emma" en HR 42. Veldig koselig å ha litt andre seilere rundt seg. Nå er vi endelig ifatt sommeren!

Ingen kommentarer: