11 september 2011

Alpene og båtfiks



Da vi fant ut at vi måtte vente over en uke på litt deler og at det likevel var mye billigere å ligge på land enn i vannet bestemte vi oss for å ta en liten tur til Alpene. Var jo noen uker siden vi så fjell og det kriblet litt i kroppen etter motbakker og annet "moro". Dette var jo et økonomisk fornuftig valg da vi nå uansett ikke hadde et sted å bo og billeie faktisk er billigere enn hotell. Og det er ikke til å tru hvor godt en faktisk bor i en Peugot 308, spesielt når en glemmer sovepose og ullteppe ombord i båten.






Men men, vi overlevde kalde netter ved å skru på motoren et gang eller to og som bonus tok vi faktisk inn på billighotell et par netter.

Da vi ikke helt visste hvor vi skulle ringte jeg min kompis Bjørn som bor i Sveits. Bjørn var gira på å få besøk så vi dro til Lausanne ved Genevesjøen hvor vi møttes. Bjørn ankom med et litet propellfly og tok oss med på flytur over alpene - maksimalt kult! Det var en opplevelse for livet å fly mellom fjell og daler og kjenne på litt turbulens, "Zero G" og til og med få lov til å fly litt selv.



Deretter dro vi til Champery hvor det pågikk VM i mountainbike. Vi gikk litt i fjellene og nøt Sveits flotte natur. På ettermiddagen dro vi til en fantastisk restaurant høyt opp i fjellsiden over Valais og spiste og drakk god lokal mat og vin. Natten tilbrakte vi på Col de Grand St. Bernhard, 5m høyere enn Galdhøpiggen.

Etterpå dro vi til Chamonix via Italia og Cormayeur. Været var ikke på topp de dagene vi var i Chamonix så klatreutstyret ble ikke brukt. Men vi fikk flere fine gå/løpeturer i fjellene og det er jo artig å bare være her å kjenne litt på atmosfæren.




På tur "hjemover" møtte vi Lars og Henrik som var og syklet Downhill i noen uker - veldig hyggelig! Etter å ha krysset Frankrike atter en gang kom vi tilbake i Les Sables. Vi sjøsatte Fulmar og har siden brukt dagene på vårt nye faste mannskap, Karlsson. Karlsson er en vindgenerator (dvs han generer strøm av vind, han generer dessverre ikke vind - det är lätt att ta fel på sånt Linn, det ska du inte skämmas över ;-P ). Nå venter vi bare på malevær så skal vi flikke litt på toppstrøket og så drar vi sørover. Men høsten står for døren og været blir mer og mer usikkert for hver dag så vi får se når vi kommer oss av gårde.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Åmä! En stilla vecka kommer du säkert önska att du hade en :-P

S/Y FRAMdrift sa...

hoy!

våt og vakker høst her oppe i nord!
seilsesongen går mot slutten, men siste krampetrekning med utvidet langhelg mot N-Å om en uke.
S/Y FRAMdrift rykker i fortøyningene og vil på langttur, men må nok dessverre vente litt til : )
håper dere nyter tur og hverandre der nede.
håper å se dere underveis.


gode hilsener fra inge